17 oct 2011

LA BOCAINA 2011: REPTE ACONSEGUIT.





Nació el 2000

'La travesía de la Bocaina nació para reivindicar una piscina y 14 años después es una prueba internacional'

Empezaron con siete nadadores, hace catorce años, con el objetivo de que las autoridades tomasen conciencia de que Lanzarote necesitaba una piscina. A día de hoy, la travesía a nado de la Bocaina , que une Playa Blanca y Corralejo, se ha convertido en una de las citas deportivas del año.






http://es-es.facebook.com/video/video.php?v=258489867531112


Enguany decidi fer altra vegada la Bocaina, unir les illes de Lanzarote amb Fuerteventura, passant per l'illa de Lobos. Tot just cap al mes de Febrer va ser si no recorde malament. Aixi que pensat i fet, comence a entrenar, no molt per causes de hospitalitzacio del meu germà Juan Antonio....., a qui va dedicat aquest repte i tots d'aqui endavant, aixi com a mos pares que tant han estat recolzant-me i aguantant-me entre cometes, els entrenes i les bogeries del mar obert, cosa no habitual aci a Toris.



Cap al mes de Abril, comence els entrenes com cal, ja fent volums de 20 quilometres setmanals, i pujant poc a poc fins que arribe a la punta de 61 quilometres a la setmana nadats. Fent un total de 790 quilometres entrenats, mes a banda els de les travessies que no conte. Doncs la Bocaina mai se sap com agafar-la, lo unic es que va de valent si se vol un presentar a ella.





Cal que esmente també als amics, el recolzament dels cosins, dels companys de natacio, i d'una persona que m'ha fet superar els imprevistos al llarg de la travessia tan dura que he realitzat, la persona en concret ja ho sap quan ho llisca, gràcies a totes i tots.


Cal tambe esmentar a Mila Botella, que va fer la samarreta tan particular que vaig portar a la travessia d'enguany, i que ma cosina Anna va regalar-me en Distur.


El dia 13 sortim cap a Lanzarote Noemi, Landin, Xavi i sa novia Carmen, i jo des de l'aeroport de Valencia. Amb la ment posada a la Bocaina, creuarla es el que tenim al cap. Tinc que dir que ha sigut tot un plaer compartir aquesta aventura amb tots ells.



Una vegada al hotel Hesperia , alli ens trobem amb Rafa Fernandez, un home de Burjassot, aixi que som cinc nadadors de la comunitat valenciana enguany implicats a aquesta singular Travessia.


El dia 14 per la vesprada fan el breefing, una reunio on ens donen ja els dorsals el 105 es el meu, vaig al primer grup, al grup que sortira al sendema a les 8:00 del mati hora insular.


Despres fem un bon sopar i a dormir,, uf,,  dormir?? veig al rellotge la 1'48 del mati, i les 5'30 del mati, on decideix alçarme, aixi que comence a estirar a la habitacio.

A les 6:10 vaig  a desdejunar,, joer el que havera menjat,, pero decideix fer un desdejuni lleuger, sense pasar-me, un got de suc, platan, i una poma, amb un got d'aigua.


Parle amb Rafa Fernandez el xic de Burjassot i li dic si va apropar-se cap a la platja blanca lloc d'on sortiem,, aixi faria alguna foto amb la meua camera, i me diu que si.. alli l'esperare. Jo tot seguit men vaig tot ja posant-me nervios. Ja s'acosta l'hora de la veritat.

Veig un grupet xicotet, som vora vint nadadors i nadadores, aixi que comence a parlar amb uns canaris, son del grup que nade jo, i comencem a posar-nos el neopré. Quina llastima no haver fet una foto al personatge del any de la Bocaina,,, el VASELINERO, si com escolteu,, un tio que anava amb un pot i te posava vaselina per totes bandes on li deies, jaja. genial aixi no t'embrutaves tu.



Arriba el xic de l'organitzacio i comença a pasar llista,, diu que anem a sortir puntuals, queden 7 minuts i li pregunte si puc estirar, si puc calfar,, aixi que me tire i nade fins la boia i torne.

Ens fem la foto de rigor i donen la sortida. Amb el crit meu de Espartanossssssssssss. com no veritat?
Quina mala sort, si, aixi comence jo la Bocaina, als 500 metres de començarla se me trenca el pont de els ulleres i no tinc repost,, sort que un xic del grup en porta unes i me les deixa. Moltes gracies Gregorio, sino no hauria pogut fer-la.

Deixe vore com va la gent, i me n'adone que puc anar al capdavant, i anem tirant un angles i jo turnant-nos.
El grup se estira, i ens fan fer molts parons, per reagruparse, cosa que molesta,, doncs si no poden seguir el ritme nostre,,, que facen dos grups o que els pujen als vaixells lis dic jo als de la organitzacio,, pero diu que anem tots amb grup i que anem al ritme del ultim.


Poc a poc va despenjant-se fins que abandonen alguns, i la mar es posa ja picada, poc a poc mes,, oles de 1'5 metres , i corrents fortes, pero encara no haviem arribat al punt mes greu,, l'illa de Lobos,, una vegada alli, un xic que portava un gps craneal, hem diu que portem ja 15 quilometres fets,, es a dir,, anem desviant-nos mes del conte.



A l'Illa de Lobos, la corrent del nord, ens desfavoreix, i ens tira molts metres desviats del port on teniem que arribar Corralejo, aixi que tenim que començar a remar i remar fort, ja portavem 5 hores i mitja nadades, jo calculava que fariem 6 hores o 6'15 maxim fins la meta,, pero les corrents,, quin malson. El cap tenia que tindrel al lloc, vaig pensar moltes vegades a abandonar, doncs per avançar 800 metres tardi hora i mitja, pero al final ho aconsegui.


Arribe i trenque la bocana del port, entre al port de Corralejo, i vaig buscant la meta, finalment faig un temps de 7 hores 50 minuts soc FINISHER de la Bocaina, he fet una distancia de 20'5 quilometres.

TOTS COMENTEN QUE ES LA PITJOR BOCAINA QUE ES RECORDA EN LA HISTORIA, LA MES DURA, I L'HE FETA. EL REPTE ACONSEGUIT.

LA MEUA MES SINCERA ENHORABONA PER A LA ORGANITZACIÓ PER AL CLUB TRIATLO VULCANO I PER ALS TOTS VOLUNTARIS QUE HAN FET POSSIBLE AQUESTA PROVA VAJA ENDAVANT.

CLASIFICACIONS LA BOCAINA 2011, DIPLOMES DIGITALS.

FOTOS ARRIBADES A META DELS NADADORS

13 oct 2011

POST - ENTRENAMENTS DE LA BOCAINA

Encara que pensant en altre repte mes gran,,, quan vaig començar a entrenar per este, vaig fer volums setmanals de 27 a 35 quilòmetres, que no anava gens mal, doncs no estava molt be fisicament, i poc a poc vaig aumentarlo, fins quedarme a una mitja de 43 quilometres setmanals, siguent el pico mes alt de entrenament , la setmana posterior a la travessia de Xàbia, i la de despres, fent 56 la anterior, 61 la mateixa setmana i 59 la setmana de despres a Xàbia, gens malament de quilometres veritat? doncs mai els havia fet tant de volum.

Parlant amb Jose Luis Larrosa, un bon company aixi com amb Victor moreno,, tots dos hem van aconsellar portar altre sistema de entrenament que vaig ficar a la practica, doncs havia perdut velocitat,, i encara men falta, pero actualment porte un ritme de 3.330 l'hora, i abans de parlar amb ells no arribava als 3000 metres. Tot parlant de fer un 10.000. ho siga que la cosa no anava mal enfocada.

En quant a hores entrenades, el dia que mes he fet han sigut 8 hores 10' tot d'un tiro al embassament de cortes, tot contant amb la companyia de un home major de la zona que venia amb barca junt a mi, va vindre pel mati 3 hores, despres va anar-sen a dinar i perl a vesprada altres 3 hores. Vaig quedar molt content eixe dia de les hores que vaig aguantar,, portant platans, glucosa i gels a banda de una botella de aquarius que quasi me vaig liquidar, jeje.


Als entrenes he notat que poc a poc, els gels ja no me fan falta,, ara ja soc mes de barretes energetiques i aquarius per hidratar del cos despres d'aquest esforç fisic tan prolongat. La mitja de entrenes son de quasi 3 h 20' en sis dies setmanals.

Be, i ara doncs a nadarla, se que estic preparat, he nadat un total de 800 quilometres en entrenaments, mes a banda travessies de llarga distancia, tipus cullera, marnaton, etc, millorant els temps en cadascuda de elles, pero,, LA BOCAINA ES DISTINTA, SI, una prova molt dura, son 15 km en linia recta, pero l'any passat va sortir al gps 18'5 que se van nadar, aixi que poquet a poquet que se fa mes bona lletra, i a acabar-la si pot ser,, jo pense que enguany si, enguany tinc el missatge per a juan antonio, i tota la familia que junt als meus pares m'han recolzat en aquest projecte.

el que tinga que vindre l'any que ve,, pot esperar. Fins la tornada seguidors/Es. on ja fare un post amb imatges com toca,,, ara deixe nomes l'escrit,,, MOLTES GRACIES PELS MISSATGES DE RECOLZAMENT DE TOTS AL MEU FACEBOOK.

rafa.

9 oct 2011

II MARNATON SITGES-GARRAF 10 QUILÒMETRES


Pensat i fet, enguany com vaig a prepararme per la Bocaina i com que es una semana abans, vull vore com estic a la llarga distancia i decideixo anar a la Marnaton per primera vegada.

Quede a les 15'30 a València amb Robert i amb Pepe Cabanes, amb ells dos anire amb el cotxe, doncs Martina, Elena i Isa volen anar per el seu conte a altre cotxe i ens fan el apartheid, jeje.


Fem una paradeta pel cami, ens costa arribar 4 hores i mitja fins el hotel, a Sitges, on la ciutat respira les millors gales , es el Festival del cinema a Sitges justament eixe cap de setmana, i vaja ambientet que ens trobem.


Per la nit pegem una volteta i anem a sopar, despres mentre anem al hotel i mirem com esta el estat de la mar, i pensant i xarrant de la travessia que ens espera, comprem el desdejuni a una tenda que hi ha oberta encara.

instantània de Sitges per la nit.
Al sendemà a les 6 el bus ens espera a la porta del hotel, pasant llista, pujem, Robert, Pepe i jo, ja estan dalt Elena, Isa i Martina. La expedicio valenciana que anavem.
 Una vegada a Port Ginesta, el lloc de sortida, on ens donaven dorsals, etc, veig al meu company Jorge, un català que vaig coneixer a Formentera quan vaig fer Respiralia, quina alegria tornarlo a veure despres de quatre anys.


Aixi mateix veig el retrobament amb Jaume Adell, Robert Mayoral, amb qui me vore les cares a la Bocaina, i uns quants mes coneguts.


Tinc que dir que la Organització un 10, encara que les boies estaven de quilometre a quilometre i quasi ni es veien del oleatge que feia. pero el resultat bonissim, 2h 58' el millor temps registrat per mi a uns 10 quilometres i la veritat es que anava entrenament, nomes apreti els ultims quatre quilometres que anava a un grupet de catalans a vore qui podia mes de tots, jeje. Cosa normal en aquestes travesses.

IMAGES CEDIDES PER MARNATON.
CONTROL DEL CAIAQUER A LA EMBESTIDA DE LA OLA

Nadador a la cresta de la ola

imatge durant la Travesia de la MARNATON

Tinc que fer mencio especial per a Leonor, que no ha pogut vindre amb nosaltres,, Leo, t'havem trobat a faltar guapa. En altra ocasio serà.

AMB MIQUEL SUÑER A LA FOTO, UN GRAN NADADOR QUE FINALMENT VAM PODER CONEIXER-NOS.

En quant al avituallament nomes vaig prendre mig plàtan i un glop de aquarius, res mes,, aixi que les condicions genials de cara al proper repte, la Bocaina, aixo si, tinc que dir que he portat moltes hores de entrene, ara a esperar que el volca que hi ha a l'illa de Hierro ens deixe pas a fer bona Travessia de la bocaina i no ens done cap susto, en fi,, nomes dir, que farem la Bocaina sota alerta , es podria dir aixi dic jo. jeje.


tipica instantània de un post despres de una travessia. barreja de catalans, valencians, gallegos, andorrans, etc.

 
Martina i Elena .



ARA A PER LA BOCAINA DEIXEM-NOS DE XIQUILLAES, JAJAJAJAJA.

2 oct 2011

ELS ULTIMS ENTRENES CAP A LA BOCAINA, ABANS, LA MARNATON.


Els dos ultims Reptes del Any que tinc per davany,, la Marnaton, desde Garraf fins a Sitges, consta de nadar 10 km a la Costa Brava, i serà la primera vegada que el faré.

Alli hem retrobare amb els meus companys Jaume Adell, Robert Mayoral , Sandra, i els valencianes i valencians, Robert Ibañez, Elena Borja, Isa Baos, entre d'altres. De ben segur que sera una bonica Travessia i prou ben organitzada segons m'han dit.

Sera el proper dia 8 de Octubre la Marnaton i com no, el dia 13 agafare el vol cap a Canaries, per fer la Bocaina, per enllaçar nadant les illes de Lanzarote amb Fuerteventura, un canal amb unes corrents que l'any passat van ser molt fortes, a lo que estem acostumats aci al mediterrani,, aixi que enguany vaig per eixa prova, despres d'haver entrenat 750 quilòmetres, per fer-la.

Sortirem de Platja Blanca en Lanzarote fins al port de Corralejo en Fuerteventura, passant per l'illa de Lobos.



Endavant espartanosssssss. com be deia el meu amic Jorge a la travessia de Eivissa- Alacant. Li agafe el crit de anim amb el seu permis.