1 mar 2010

NORMATIVA NOUS BANYADORS F.I.N.A.



NORMES F.I.N.A. DE NOVA APLICACIÓ


Aprovades en el Congrés de Roma 2009.



-A partir del 1 de gener de 2010 en totes les competicions d'àmbit nacional i territorial s'aplicarà la normativa aprovada per F.I.N.A.sobre la confecció, mesures i utilització de vestits de bany.



-BL.8.3. A partir de gener 2010 els vestits de bany per a homes no s'estendran per sobre del llombrígol ni per sota del genoll, i per a les dones, no cobrirà el coll, no s'estendrà per sobre dels muscles, ni s'estendrà per sota del genoll. Tots els vestits de bany seran fets de materials tèxtils.



-Annexos: També queden inclosos els vestits de bany clàssics tèxtils que complisquen la norma BL.8.3 i que no figuren en la llista d'homologats per FINA.



-Els vestits de bany de les dones no poden incloure cremalleres, claudàtors, o altre sistema d'obertura i tancament similar en qualsevol de les seues parts.



-També, sobre la utilització de cintes adhesives o terapèutiques, s'aplicarà la normativa aprovada:



-N.10.8. Cap nedador està autoritzat a utilitzar o dur cap sistema o vestit de bany que faça augmentar la seua velocitat, flotabilitat o resistència durant una competició (Ex. : manoples, aletes,etc.). Sí podrà dur ulleres protectores. Qualsevol tipus de cinta adhesiva sobre el cos no està permès, llevat que siga aprovada pel comitè de Medicina Esportiva de FINA (RFEN).



-La revisió d'ambdues normatives s'efectuarà en:



-N.3.2.4. Per a les eliminatòries, semifinals i les finals, els nedadors haurien de presentar-se en la primera càmera d'eixida (Precàmera) 20 minuts abans del començament de la seua carrera. Després de la inspecció els nedadors passaran a l'última Càmera d'Eixides.



-N.1.5. Almenys 2 persones, una dona i un home, s'encarregaran que es complisquen regles de vestits de bany que es dicten per la RFEN d'acord amb l'aprovat per FINA.



-Llistat de vestits de bany homologats per F.I.N.A., a data 1 de gener de 2010 Ordenats per marca i masculí/femení.

http://www.fina.org/project/index.php?option=com_content&task=view&id=2768&Itemid=9



FINA 2010 list of Approved Swimsuits.





-Informació de la Federació Valenciana de Natació.

No hay comentarios: