4 oct 2009

LXXXIII TRAVESSIA AL PORT DE TARRAGONA - L TROFEU COCA-COLA

De dreta a esquerra: Toni, Elena, Rafa, Kirsten, Selina, Jesus, Mila

Avui és l'ultima travessia amb la que acomiadem la temporada,,, la travessia més antiga de Espanya,,, enguany l'anomenat TROFEU COCA-COLA arriva al seu 50 aniversari,, i es la 83 ena edició de la TRAVESSIA AL PORT DE TARRAGONA, aixi que dit i fet,, decideix-ho anar a participar-hi, i aquesta serà la meua quarta vegada que la faig, son un total de 2100 metres a recorrer a un trajecte prou recte,,, una recta llarga i una vegada girem el pont que travessa aquest emblemàtic port, girem cap a la dreta buscant la Meta,, preciada meta, jaja, doncs es una travessia molt explosiva,,, participen club d'arreu de Catalunya i part del País Valencià,, cal esmentar el Alcoi, el Castalia, La costera, Gandia, Borriana, i molts més que hi participen com a independents,,, encara que tot i que no son molts cal recordar,, nomes uns 6 nadadors/res.

Mila, quan anava a pujar al bus.

Unes de les que participen per primera vegada es la nadadora del club natacio La Costera, Mila Botella, i que enguany te preparats nous projectes de mes envergadura , que de moment no cal dir-los. veritat?? Mila.

despres d'eixir del dinaret.

posant amb la seua copa,, la campiona de la prova.

Altra que m'acompanya al cotxe es Elena Borja,, aquesta com a independent,,, i una vegada acabada la prova,,, campiona de la mateixa,,, enhorabona des d'aquest blog.

Com no cal dir la participació de Selina Moreno, enguany ha fet un repte que molts pocs nadadors han aconseguit fer,,, el creuament del Canal de la Mànega,, quina canya, esta Selina es molta Selina,, per als que la coneguem,,, quin sera el proper repte que traura de la mànega???? Elena , quan li fan entrega del trofeu.

Kirsten, campiona de la seua categoria.

Kirsten Franke,, del Gandia,, que enguany en setembre a principis creua el Estret de Gibraltar,,,, imparable aquesta alemana afincada en Gandia ja fa prou anys.

Despres,, estem els del montó, Jesus Blanco, que per cert el vam fer pols,,, jaja, ho sent Jesus pero tenies que sentir-ho per aci també,,, pero un gran nadador i company de travessies alla on vaja, Toni Avilés, i servidor, Rafa el que ara esta escrivint. jeje.

També veiem cares conegudes,, el grup de LOS TRAVESÍOS de Borriana,, amb Niceto al front d'ells, Alejandro, etc

I no puc oblidar-me de la inmillorable llavor que fa Eduardo Sanjuan a la seua web LOS TRAVESEÑOS , el link de la web es: http://www.uv.es/esanjuan/ , una bruixola de tots els nadadors de travessies tan de llarga com de distancies mes menudes (800 fins a 10.000 metres) , no puc oblidar-me de l'ajut que va tirar-me quan vaig preparar les primeres 24 hores a Torís en l'any 2008. GRÀCIES DE PART DE TOTS ELS NADADORS EDUARDO.

Bo,, doncs com anava que açó esta fent-se un rotllet,, agilitzem Rafa,, que a estes hores,, la gent s'adorm.

Dons el dia 4 d'octubre quede amb Elena,, pase a recollirla per Valencia i ens anem cap a Tarragona,,, i xarrant xarrant el trajecte superbé,, però cal dir que jo amb neopré i ella sense, al igual que Bea i Coke,, on entrenarem el dia 12 a les Arenes.


Una vegada en el port de Tarragona,, aparquem i anem a desdejunar,, doncs haviem eixit a les 7 am i arribavem vora les 10.



En aquestes dos instantànies,, Elena i Rafa, nadant despres de haver fet la travessia a la piscina del Reial Club Nàutic de Tarragona.

Selina, Kirsten i Mila arriben en altre cotxe pero elles van directes a vore si estan inscrites com cal.



Una vegada desdejunem Elena i jo, baixem cap al Club Nàutic,, alla vegem a Toni, Mar, Jesus, etc etc. Aixi com als Travesíos i gent del Tarraco, club organitzador de la prova. l'enhorabona continuar amb aquest event tant d'any,, el més antic de tota Espanya.


Ens canviem al vestuari i pujem a vore si el bus que te que recollirnos acudix,, mentre els arbitres pasen llista i pujem d'un en un.



Una vegada a la linia de la sortida,, tots els nadadors de la prova llarga,, som un total de vora 100 , els arbitres mitjançant un xiulit,, donden la eixida,, jo estic junt a Toni i Jesus,, Selina també la tinc a prop,, pero els minuts primers de la sortida son una mica com diriem,,, bogeria absoluta, doncs es molt explosiva la prova i tots peguem un esclafit cap a la meta que no veges,, i hi ha gent pegantse per totes bandes,, jo abans de eixir veig a Elena,, li pege un crit pero res de res.


Una vegada veig el pont prop,, aprete i m'ajunte amb un grupet de dos nadadors,,, la meua idea es creuar el pont per mig es a dir per el forat del mig,, doncs hi han tres,, i despres escorarme cap a la dreta cap a la meta,, com mes ràpid puga, aixi que dit i fet,, comence a allargar la braçada, i observe que els dos nadadors van tirant tambe de valent,, es com un sprint a lo salvatge, i tot quan quedaven uns 1000 metres encara , buffffffff pensava jo. aixi que avant Rafa, vaig dirme,, ells dos s'escoren cap a la dreta i pasen el pont per altra banda,,, i quan s'ajuntem, en l'esprint,, ahi veig que puc,, puc arribar davant,, aixi que en fi,,, vaig guanyar-lis la partida, encara que tot i aixo vaig quedar a la 69 posició, un numero molt ,,,, ejem,,, per a una clasificacio,, no penseu??
i tot amb un temps inmillorable,, almenys per mi,, espere l'any que ve baixar-lo,, pero tot i que enguany he fet 37' en 2100 metres.



Selina, Elena, i darrere de tots el pobre i valent nadador,, Jesus Blanco,, tot un eixemple , l'enhorabona a tots, hem pogut fer altra vegada la travessia mes antiga d'Espanya.


Quan eixim de l'aigua prenem un refresc, ens dutxem i veig que Elena ha quedat la primera de la seua categoria,,, i tot que és la primera vegada que la nada,,, amb el nivell que hi ha a aquesta prova,,, enhorabona.



Fan la entrega de trofeus,, a mi tambe un detallet igual que a tots els nadadors,, i com no,, el tipic ja dinaret amb els Travesíos de Borriana. tot una convivencia i experiencia.

Ara pensant ja amb les voltes a peu,, i com no a estrenar el tratge de neopré,, tal vegada el proper dia 12.

COM A EXCLUSIVA,,, LA TRAVESSIA AL PORT D'ALANCANT QUE ES FA PER NADAL,,, ENGUANY VOLEN FERLA MES LLARGA PER ANAR AMB NEOPRE,,, AIXI QUE A VORE SI ES FA ENDAVANT I PODEM ANAR A NADARLA. SERIA GENIAL.

4 comentarios:

eborja dijo...

UNA IMAGEN VALE MAS QUE MIL PALABRAS!!piazo fotos!!muy chulas!!
lo pasamos genial..no???y yo casi no voy,,,que si hace frio...que si está muy lejos....MENOS MAL QUE FUI!!!
los nervios empezaron al tener que saltar al agua...QUE VÉRTIGOOOO!!pero en cuanto sonó la trompeta..fuera nervios...a nadarrrrrr...a muerteeeeeee!!!!
muy contenta al llegar a meta y ver que acababaís de llegar..Rafa,Selina...CASI TODOS..AHI FALTABA JESUS BLANCO QUE SE QUEDO BLANCO cuando nos vió en la escalera...lo siento Jesús...ja jaaaa
luego de comidita, que por cierto, estaba todo buenisimoooooo...y ale, pa casa...más cansada que una burra!!eso si..el lunes fui a entrenar...que a Rafa le tengo ganas...el verano que viene voy a por ti...ja jaaa...y Mila Tb!!!veté preparando!!!ah..y coke y Belencita tb!!!

saluditos a todos!!!!!
Elena

RAFA dijo...

Buenoooo,, pero que haure fet jo?? nomes guanyar-vos a una travessia?? no se,, pero en aquesta m'ho pasi de categoria,, el viatge d'anada i tornada genial, i en la travessia,, sense comentaris,,, sobretot amb Jesus, jaja,, bo,, no comment.. ok?

El dinaret, un 10, amb la companyia dels Travesíos, repetint com cada any.

Elena guanyant, quina canya de copa,, al igual que kirsten,, Milaa,, jo que t'he fet,, ara me tocara entrenar mes,, bo,, doncs si vosaltres voleu guanyarme,, prepareuvos,,, a vore si l'any que ve s'emporteu alguna sorpreseta, jeje.,.. vinga ara a entrenar amb neopre i a fer voltes a peu.

Aixo si,, tenim que fer un soparet, okis?

Saludets a Coke, Belencita, Elena, Mila, Jesus, Toni, Eduardo, etc. A vore quan quedem.

ciao.

EBorja dijo...

RAFAAAAA...TE HE DICHO QUE YA TENGO NEOPRENO...ja jaaaaaa...venga, a ver si lo estrenamos pronto!!!coke tb lo tiene..faltan Belén y ana!
Venga , organiza un soparet, las chicas de Gandia se pueden quedar en mi casa!!
saluditossssssss!!
te he pillaó fotos...para mi albúm..están chulas chulas!!

RAFA dijo...

peroooooooooo,, helen,, com que agafes fotos meues sense permissssssssssssssssss????????????????? uyysssssssssssssss,,, seraaaaaaaaaaaaaaa posible?????? quina cara mes duraaaaaaaaaaa.. que tens,,, poca vergonyaaaa, jajajaja, si dona si,,agafa el que vulgues,, vinga el neopre l'estremen prompte,, el dilluns okis? i si potser el diumenge tambe.

el soparet,, tu mateix,, ja diras quan i on,, o lis envie jo el email??

Anna, Betlem,, doneuse aire amb el neopré,,, voleu que vaja a ajudar-vos a provar-sel, jaja,, es broma,,, pero a estrenar-lo tots junts,, i tu tambe Mila,, encara que se que tu neopre no,, okis?