30 ago 2009

VOLTA A PEU CITUTAT DE MONCADA 2009



Com que avui no he pogut anar a la Travessia de Benidorm, on ja feia uns quants anys que no m'he perdia,, decideix-ho anar a la meua primera volta a peu de Moncada,, acompanyat de Paco, el meu amic i company de penes, jeje,, tot s'ha de dir,, doncs avui anavem a ser quatre i finalment havem quedat tots dos, Jose i Vicent han fet perla.

Pel que me comenta Paco,, el trajecte de la volta apeu es tot pla,, quedemse amb aquesta frase,, jaja,, TOT PLA,,, si si,, i una ,, ejem,,,, me calle,,, va.

Doncs eren falses costeres,, badens, i poques xicones, aixi que en fi,, no se si tornare,, encara que tot hi ser 6 quilomeres 400 metres,, he fet un temps de 30 minutets,, gens mal per al que me pensava,, doncs he anat tot el trajecte quasi que ofegantme.

Menys mal que aquest cap de setmana que ve seran les 12 hores de natació a Sedaví,, aquesta volta anirem Jose Navarro i jo.

23 ago 2009

1er TROFEU COMUNITAT VALENCIANA AIGÜES OBERTES, 3ª TRAVESSIA BADÍA CULLERA







Victor Moreno i Rafa Muñoz a la foto.

L'ENHORABONA A VIC,, EL CAMPIÓ D'AIGÜES OBERTES DE LA COMUNITAT VALENCIANA,, I EL CAMPIÓ DE LA PROVA DELS 10.000 metres,, ens va deixar bocabadats,, un 10 com a nadador dintre i fora de l'aigua.

VIDEO EXPLICATIU DE LA PROVA

SORTIDA DE LA PROVA


Arriva el gran moment,, avui es el dia clau de la temporada,,, toca nadar els 10 quilòmetres que hi han entre el Mareny Blau fins la meta que es trova a la Penyeta del Moro en Cullera,, avui es el 1er Campionat Autonomic de Llarga distancia Badia Cullera, la prova que els dos anys anteriors havia sigut de 6500 metres s'havia transformat als 10000 metres per a que els arbitres de federacio Valenciana de Natació el marcaren dintre del calendari de Aigues Obertes de llarga distancia.


A LA FOTO: NOEMI, RAFA, ELENA, LUIS i VICENT

Quede amb dos companys de Bunyol, Vicent i Luis, per anar tots tres cap a Cullera, aixi que pasen a per mi cap a les 5'15 am del dia 23 d'Agost, i vora les 6'10 estem al lloc on ens donen els dorsals,, comence a vore cares conegudes,, cal destacar a Selina Moreno,, que fa poc ha creuat el Canal de la Mànega,, tot un repte per a qualsevol nadador,, al igual que veig a Victor Moreno, Rafa Tenllado, Noemi Oliveira, etc etc,, molts d'ells coneguts d'altres travessies,, i d'altres que no conec.

Cap a les 6'30 donen la sortida amb el bus,, despres de deixar la bossa amb la roba al lloc on esta destinat per l'organitzacio i posarme vaselina per tot el cos indiscriminadament, per evitar la picada de les meduses, pujem cap al bus,, que ens porta fins el Mareny Blau,, cregueume vam estar vora vint minuts anant amb ell , son 10 quilometres, i la cosa anava ja de valent.

Rafa, Selina i Jesus Blanco

Quan baixe i veig l'arena i la mar,, me dic,,, Rafa, aço va ja de valent,,, glubs,,, aixi que sense mirar res, comence a escalfar els muscles, veig a Miguel Domingo Pi que havia vingut per fer unes fotos, a Pau, que despres de intentar l'Estret per condicions climatologiques i despres de estar nadant cinc hores, van tindre que abandonar la prova. Jo pensava si a mitad d'aquesta la mar es posara mal,, el que anava a patir nadant per poder acavar-la, doncs son molts metres,, tans que no els havia nadat tants mai de seguit.

A les 7'15 donden la sortida,, Jesus Blanco,, havia quedat amb mi per anar junts, pero en la sortida se me despista,,, aixi que vaig amb un grupet,, fins el final.

El trajecte no estem mai sols els nadadors,, sempre estem acompanyats per les nostres bones amigues les Meduses, jeeje, bo ,, NO TAN AMIGUES,, son molt boniques, pero res mes,, es insuportable una vegada pasem la Sicania, ahi comença el major repte,, esquivar i esquivar,, de vegades hi han dos o tres,, altres quatre,, i altres no la veus i te l'has tragat, jeje, a mi me picaren dues.

Als tres quilometes de la meta començe a trovar-me mal, baixe el nivell de nadar, tant que s'apropa una barca per preguntarme si podia acabar,,, jo li conteste que si,, pero que tenia ganes de tirar fins la papilla de quan era xicotet, .. pero lis assegure que si que acabava la prova.

Va costarme, la veritat es eixa,, vaig patir, si, doncs , tenia malestar, pero al meu crono quan arribava a la Penyeta del Moro marcava 3h 19 minuts, i a la meta 3h 47 minuts,, vaig fer un sprint,, no se d'on vaig treure les forçes, pero si, vaig acabar-la,, i quin orgull, doncs pensava que no podia, nomes tenia quatre hores per ferla. Era el que els arbitres havien marcat.

Victor Moreno va quedar primer a la general dels masters de la seua categoria,, un crack,, l'enhorabona des d'aci.



Quan vaig arribar, un arbitre va donarme l'enhorabona, al igual que els de l'organització i el meu company Miguel Domingo, Luis i Vicent que estaven a Meta vam anar junts a fernos un piscolabis,, vaig menjarme una poma i un aquarius,, despres una cocacola,, i cregueume, tot o trovaba salat, jeje.



Una vegada fetes unes fotos amb Selina, Jesus, Miguel, Luis, Vicent, etc,, ens anem cap a Toris,, la mar de contents.

la proxima sera el Mar Menor el dia 6 de setembre.

15 ago 2009

TRAVESSÍA PORT DE SAGUNT 2009


Avui tocava la travessia del Port de Gandia,,, la volta a la Escullera,,, però com que estic fotut de l'esquena i el meu company de travessies i bon amic Victor Moreno, m'ha comentat de una travessia no coneguda per mi,, la del Port de Sagunt,, decideix-ho anar a nadarla, doncs son uns 800 metres,, i despres de tocarli a Emi, quedem per anar junts cap a la travessia.


Una vegada alli, vegem que no es tracta de una travessia només,,, sino que es part de la festa del Port de Sagunt,, esta tot ple de gent per vorela,, amb tres televisions per gravarla,, Tele ´7 , TVE, i Canal 9 , ademes una vegada acabada la travessia,, hi han cucanyes,, es a dir,, un poste ensabonat,, amb una banderola al cap,, i aquell qui aconsegueixca agafar-la tindra premi en metalic,, despres hi haura solta de ànecs, i alguna sorpreseta que altra mes.


El Port de Sagunt, per una vegada , es converteix en un reclam festiu a les festes d'aquest poble. I a l'any que ve,, tornarem.



A les 10'00 h , donen la sortida de la travessia amb una carcasa, despres de creuarnos als nadadors amb una embarcacio a l'altra banda del port, el trajecte sera de 800 metres fins a una escala de ferro.



Com que estic de l'esquena un poc fotut,, decideix, tirar-me de peus,,, i surt poc a poc,,, fins agafar la velocitat de creuer sense presa,,, es una travessia de potencia,, i avui no estic per aquestes coses,, aixi que a gaudir-la.





El campió de la travessia al Port de Sagunt ha sigut Victor Manuel Moreno Vidal,, tot un crack,, l'enhorabona des d'aquest bloc.



Una vegada fora,, me n'adone,, que he arribat entre els 6 primers de la meua categoria,, o aixo pense,,, tot falta mirar la clasificació,,, Emi queda primera de la seua categoria al igual que Pepe Benages,,, aixi que el Castalia Castelló queda amb molt bona posició.



Una vegada entregades les copes,, faig unes fotos,, ens dutxem,, mirem un poc les cucanyes,, i decidim anar-nos-en cap a Toris jo , i ells cap a Castelló.

Ja puc dir que tinc creuat un port mes,,, EL PORT DE SAGUNT.

14 ago 2009

CRONICA DEL LII DESCENS A LA RIA DE NÀVIA


Un estiu més, Navia es va convertir durant el passat fín de setmana en el centre neuràlgic i referència mundial de la natació d'aigües obertes. Així, l'edició LII del Descens a nedo de la ria de Navia serà recordada per ser la primera retransmesa per a tot el món a través de les cambres|càmeres de la Televisió del Principat d'Astúries, que no va escatimar al mig tècnics i humans per explicar|comptar un esport que poques vegades és portat a la petita pantalla. La victòria en categoria masculina va correspondre al gallec Ivan Brion. El nedador, que forma part de la selecció espanyola, es va imposar en l'esprint final a l'alemany Cristhian Reichert, que va entrar en meta a només unes centenes del campió (43'25 '' '5). El tercer lloc va ser per a Kiko Hervás, (43'31 '' '9). En la prova femenina, Margarita Domínguez es va imposar, en un final més estret si cap, a Yurema Requena. Entre les nedadores només hi va haver una dècima de diferència, sent tercera l'alemanya Gina Mohr.
La prova masculina, amb una distància de 5 quilòmetres, va ser dominada per un grup de sis favorits: Iván Brión, Christian Reichert, Xavi Núñez, Kiko Hervás, Sergio Gómez i Sergio Arteaga. Però en l'últim tram de la travessia, Brión i Reichert es van escapar del grup de cap i van començar un vibrant mà a mà que va finalitzar amb la victòria de l'espanyol. La prova femenina, que constava de 3 quilòmetres, va ser liderada per Yurema Requena, Guina Morh, Marta Robust i Margarita Domínguez. Però, igual com en la prova masculina, tot es va decidir en els instants finals entre Requena i Domínguez.



En el masculí menor A, Santiago Fernández Munárriz, del C. N. Vila de Navia, es va portar la victòria, i en femenina menor A va guanyar María García López. En masculí menor B es va imposar Manuel Ángel Álvarez García, del C. N. Avilès, i en femenina menor B, Paloma Barraso Delgado.

Video de l'arribada de la prova masculina: http://www.youtube.com/watch?v=S3F8nQ73K_E

Video de l'arribada de la prova femenina: http://www.youtube.com/watch?v=naXQaZTwnjw

Va ser un dia de confraternització, en la qual van participar nedadors arribats des de diferents punts de la península ibèrica, fins i tot de fora de les nostres fronteres, atorgant-li a la vila naviega un colorit digne d'elogi per part dels delegats de LEN, que es van emportar una grata impressió de la prova, tant en l'àmbit esportiu com a organitzatiu. I és que aquest no era un Descens més. A la pressió que suposava la presència de les càmeres de televisió cal sumar l'estrena d'un nou sistema electrònic d'arribada controlat per l'empresa Champion Chip, sobre la fiabilitat de la qual existien dubtes que van ser absolutament dissipats.

La jornada va començar a les 12 del matí amb la tradicional desfilada de nedadors fins a l'església parroquial de Santa María de la Barca, patrona de Navia, on va tenir lloc una ofrena marcada per l'emotivitat, especialment quan un nedador del club local "Aguarones del Navia" va oferir a la verge una samarreta del jugador del RCD Espanyol Daniel Jarque, tràgicament mort durant la tarda del dissabte al seu hotel de concentració a Itàlia.

Malgrat que els serveis de protecció civil havien mesurat la temperatura de l'aigua entorn de 18ºC, els nedadors aviat van poder comprovar que a la zona alta del riu aquest mesurament no era del tot exacte, i es van produir diversos abandonaments a causa d'hipotèrmia i estrebades|tirades musculars.

Després de l'enorme èxit organitzatiu i de participació, només ens queda agrair el seu suport a totes aquelles persones que d'alguna o una altra forma, durant la tarda de diumenge passat, es van sentir identificats i partícips d'aquesta gran festa de la natació espanyola que és el Descens a nedo de la ria de Navia, així com convidar-vos tots a l'edició número LIII.

11 ago 2009

52 DESCENS INTERNACIONAL A LA RIA DE NÀVIA




El dia 7 d'agost, sortim de Toris Blai amb la seua familia i amb la meua furgoneta , Jessica, Pilar, Miguel Domingo, Fermin, Juanvi i jo , direcció cap a Nàvia,, distancia a recorrer uns 900 quilometres. aixi que cap a les 7'30 am, eixim, i cap a les 7 arribem a l'hotel Suquin, a la localitat de Somorto, a uns 8 quilometres de Navia. Per cert, que el hotel, molt be, l'aconsellem a tot aquell qui vaja per aquelles terretes.


Com que arribem cansats, una vegada a les habitacions, ens dutxem i decidim sopar, peguem una volta per Navia, per prendre el primer contacte a la localitat on te la Ria, al seu costat,,, tota una meravella,, una meravella prou gelada, brrrrrrrrrrrr

.

Al dia seguent, es disputa la copa Len o Copa de Europa, la cinqueta etapa, que jo sapiga, esta el equip alemany i el espanyol, pero tot i aixo segur que hi hauria algun que altre mes estranger, segur que si,, dons es tracta de una Copa de Europa com be he dit,, un campionat que es a l'unic lloc del pais on es cel.lebra, a Nàvia, i per aço la seua importancia,, bo aço i que ho organitzen els simpatitzants de la Ria de Navia,, un conjunt de gent que any rere any s'ho curren de debo, per fer que a una localitat de nomes 10.000 persones, hi vagen vora 50.000 nomes per aquest esdeveniment esportiu, que dura dos dies,, un el dia 8 la COPA L.E.N. i altre el DESCENS DE LA RIA DE NAVIA,, tots dos de referent tant a Espanya com a el mon sencer,, doncs Navia es una competicio de molt alt nivell.



El descens es fa el dia 9, on junt al meu equip el Castalia Castello tinc l'orportunitat de coneixer a esportistes com l'equip espanyol d'aigues obertes, on esta Yurema Requena, Kiko Hervás e Ivan Brión guanyador de la prova aquest any .Yurema, guanyadora d'aquest esdeveniment en ja varies ocasions,,, i nascuda a Vilareal.

A la foto amb Yurema Requena,, campiona de la prova en diverses vegades.


Al igual que Yurema tambe prenc contacte amb Kiko Hervas,, tot un nadador,, d'elit on vaig tindre l'ocasio de xarrar ja amb ell abans de que anara a representar a espanya als jocs olimpics passats quan vam nadar a Catalunya.



Cap a les 12 h del dia 9 tenim la cercavil.la per Nàvia tots els nadadors,, acopanyats per bandes de gaiters, anem fins l'esglesia, on ens fan els gaiters un passadis i entrem primer els nadadors, agafem seient i acte seguit, entra una banda de gaiters, fent un gran soroll amb els bombos i les gaites,,, el rebomori cregueume que es de aupa, jeje,, aleshores,, m'adone que tot va de debó.




Una vegada aseguts, ens pregunten si anem a fer una ofrena a la mare de deu de la Barca, patrona de Navia,,, on el Castalia responem que si,, dons Miguel Domingo va a donar una ceramica molt especial per ell, jo un barret del club amb el que he nadat moltes travessies,, on pose el nom de Toris, i la Vall dels Alcalans,, amb un permanent,, amb el meu nom,, doncs tots els donatius, a la mare de deu, es queden alli exposats per sempre,,,, tret de les flors, clar esta.



Juanvi i Fermin decideixen finalment no eixir a fer l'ofrena, on tenien preparat algun que altre detallet.

Una vegada dits tots els clubs participants per una menbre de l'Ornagització, uns 85 en total,, de tot arreu vinguts,,, i aclamats per tots els nadadors presents mitjançant aplaudiments, els gaiters procedeixen a tocar el Himne de Asturies,,, on s'ens posa la pell de gallina,, cregueume,, hi ha que estar a Navia i viure aquesta festa,, que es una festa feta per als nadadors.



Cap a les 18'00 hores, els autobusos comencen a recollir els nadadors que anem a fer les diferents proves,,, la de 1000, 1700m , 3000 i finalment la nostra,, la de 5000 metres,,, la de absoluts,,, on poden nadar de totes les edats.



A la prova de 1700 metres nada Blai peiro,, un amic i nadador de C.N. Xirivella, on queda el tercer de la seua categoria.



La resta fem la de 5000 metres,, on Miguel Domingo la fara per segona vegada,,,, es el mes major del club que va a fer-la,,, tot una prova de coratge doncs l'aigua esta prou gelada i ell te una lesio al muscle de la que esta eixint.

Cap a les 19'00 hores donen la sortida,, i a mitat del cami,, trove un nadador que pega uns crits esgarrifosos,,, te dues rampes a les cames,,, no pot continuar i no te qui l'ajude,, aixi que me quede amb ell,,, l'aprope fins la vora i als 10 minuts ve una barca per recollirlo,, no pot continuar,, jo decideix.ho continuar,, tot i que estic gelat,, aixi que poc a poc fins que calfe els musculs novament,, me reaccionen be, i puc acabar la prova amb un temps de 1 h 10', l'acabe sencer i sense hipotermia que es el que mes por me donava,,, veig molta gent,, pero prou,, ben fotuda,,, cregueume,, fer el Descens ja sa fet realitat per mi,, ja tinc altra prova superada, quina sera la proxima????

NOMES PUC DIR QUE QUI A NAVIA VA ,, A NAVIA TORNA,,, I AQUEST DIT ES REALITAT,, ALMENYS JO PORTE IDEA DE TORNAR,, NO SE QUAN PODRE ,, PERO SI QUE LA TORNARE A FER.

Ara per reposar un xocolate calent i canviar-se de roba prompte,, despres sopar,, i tornar a la entrega de premis,, on com he dit abans Blai i Miguel en tenen,,, aixi que dit i fet es el que fem.

Al dia seguent cap a Toris ja,, i Festes del Poble.

FELICITAR A L'ORGANITZACIÓ ES EL QUE CAL,, EL SEU ESFORÇ A MERESCUT LA PENA,, FELICITATS A MARTA, IRENE, IGNACIO, ETC. per la seua llavor,, I FINS LA PROXIMA.

Rafa.

| |
dilluns 10 d'agost de 2009
BRIÓN I DOMINGUEZ, TRIOMF ESPANYOL EN NAVIA
El nedador Iván Brión s'ha adjudicat el triomf en la 52 edició del Descens Internacional a Nado de la Ría de Navia, que anualment organitza l'Associació Amics de la Ria de Navia. La prova absoluta femenina també va tenir guanyadora espanyola, Marga Domínguez, en un altre atapeït|ajustat final amb la també espanyola Yurema Requena.
La prova, considerada una de les de major importància dins del calendari nacional i internacional, s'ha resolt en un esprint final entre el guanyador i l'alemany Christian Reichert, favorit al triomf.
Una mica d'història

Uns 453 nedadors de 82 clubs van participar diumenge dia 9 el 52 Descens de la Ria de Navia. Un dia abans es disputa la XI Copa d'Astúries d'aigües lliures i la Copa Len, cinquena prova de l'Europeu de llarga distància. Es va presentar la prova, amb la presència de l'alcalde naviego Ignacio Palacio.

PUBLICACIONS DEL DIARI " LA VOZ DE ASTURIAS" DEL 52 DESCENS DE LA RIA DE NAVIA

Las medallas del Principado 2009 (2) Amigos de la ría de Navia : "Nos morimos de éxito" ( La Voz de Asturias - 08/08/2009 )

3 ago 2009

24 HORES DE TORÍS ( 2ª EDICIÓ)



Arribava ja la 2ª edició de les 24 Hores de Torís,, arranacaven enguany el dia 1 d'Agost a les 12'15 fins la mateixa hora del dia seguent,,, entrant enguany en la setmana esportiva de Toris.

Constava d'un carril,, Jose i jo comencem, som els que anem contant les piscines dels nadadors,, doncs estem a l'organització, ens quedem de 12 fins a les 15'30.

Per al acte inaugural, contem amb la presencia de l'Alcaldessa del nostre poble, la Regina de les Festes acompanyada de la cort d'honor, i el regidor d'Esports de Torís.

Luís Palmero es el primer en nadar,,, cadascu nada en un principi 15', doncs aixi es fa mes participativa,,, però com que la gent va fallant,, va nadantse mes temps de quan en quant.

Jo no estava inscrit,, aixi que tinc que vore els llocs buits,, i . quina sorpresa, jeje, me toca de quatre a cinc de la matinada,,, normal,, la matinada es on la gent sol fallar, i el que te que cobrir el club Organitzador,, el Club Triesport.

Per aquest acte estrenem uns banyadors,,, on esta serigrafiat el nom del Club darrere. Me'l dona Josep, per a quan tinga que nadar al igual que a Jose.

En total es naden vora 70 quilòmetres, no esta malament,, i naden uns quants menors, sempre acompanyat del full signat del pare mare o tutor d'autorització per aquest event.

Cap a les 20'00h nada Vicent Escoto Lisart,,, l'any passat va ser el xiquet mes menut que va nadar a les 24 hores i es un plaer tindrel altra vegada amb nosaltres participant,,, aixi tambe com que es el fill d'un amic nostre.

Ara a pensar amb Nàvia,, el dia 7 surt cap alli i el dia 9 fare el descens cap a les 20'00h , vaig a fer la prova reina,, els 5000 metres, l'aigua a hores d'ara m'han comunicat que esta a només 16 graus, aixi que he decidit compar-me tapons per als oits i me posaré dos barrets al cap per al fred.

Espere no patir cap hipotermia i acavar la prova.