17 oct 2011

LA BOCAINA 2011: REPTE ACONSEGUIT.





Nació el 2000

'La travesía de la Bocaina nació para reivindicar una piscina y 14 años después es una prueba internacional'

Empezaron con siete nadadores, hace catorce años, con el objetivo de que las autoridades tomasen conciencia de que Lanzarote necesitaba una piscina. A día de hoy, la travesía a nado de la Bocaina , que une Playa Blanca y Corralejo, se ha convertido en una de las citas deportivas del año.






http://es-es.facebook.com/video/video.php?v=258489867531112


Enguany decidi fer altra vegada la Bocaina, unir les illes de Lanzarote amb Fuerteventura, passant per l'illa de Lobos. Tot just cap al mes de Febrer va ser si no recorde malament. Aixi que pensat i fet, comence a entrenar, no molt per causes de hospitalitzacio del meu germà Juan Antonio....., a qui va dedicat aquest repte i tots d'aqui endavant, aixi com a mos pares que tant han estat recolzant-me i aguantant-me entre cometes, els entrenes i les bogeries del mar obert, cosa no habitual aci a Toris.



Cap al mes de Abril, comence els entrenes com cal, ja fent volums de 20 quilometres setmanals, i pujant poc a poc fins que arribe a la punta de 61 quilometres a la setmana nadats. Fent un total de 790 quilometres entrenats, mes a banda els de les travessies que no conte. Doncs la Bocaina mai se sap com agafar-la, lo unic es que va de valent si se vol un presentar a ella.





Cal que esmente també als amics, el recolzament dels cosins, dels companys de natacio, i d'una persona que m'ha fet superar els imprevistos al llarg de la travessia tan dura que he realitzat, la persona en concret ja ho sap quan ho llisca, gràcies a totes i tots.


Cal tambe esmentar a Mila Botella, que va fer la samarreta tan particular que vaig portar a la travessia d'enguany, i que ma cosina Anna va regalar-me en Distur.


El dia 13 sortim cap a Lanzarote Noemi, Landin, Xavi i sa novia Carmen, i jo des de l'aeroport de Valencia. Amb la ment posada a la Bocaina, creuarla es el que tenim al cap. Tinc que dir que ha sigut tot un plaer compartir aquesta aventura amb tots ells.



Una vegada al hotel Hesperia , alli ens trobem amb Rafa Fernandez, un home de Burjassot, aixi que som cinc nadadors de la comunitat valenciana enguany implicats a aquesta singular Travessia.


El dia 14 per la vesprada fan el breefing, una reunio on ens donen ja els dorsals el 105 es el meu, vaig al primer grup, al grup que sortira al sendema a les 8:00 del mati hora insular.


Despres fem un bon sopar i a dormir,, uf,,  dormir?? veig al rellotge la 1'48 del mati, i les 5'30 del mati, on decideix alçarme, aixi que comence a estirar a la habitacio.

A les 6:10 vaig  a desdejunar,, joer el que havera menjat,, pero decideix fer un desdejuni lleuger, sense pasar-me, un got de suc, platan, i una poma, amb un got d'aigua.


Parle amb Rafa Fernandez el xic de Burjassot i li dic si va apropar-se cap a la platja blanca lloc d'on sortiem,, aixi faria alguna foto amb la meua camera, i me diu que si.. alli l'esperare. Jo tot seguit men vaig tot ja posant-me nervios. Ja s'acosta l'hora de la veritat.

Veig un grupet xicotet, som vora vint nadadors i nadadores, aixi que comence a parlar amb uns canaris, son del grup que nade jo, i comencem a posar-nos el neopré. Quina llastima no haver fet una foto al personatge del any de la Bocaina,,, el VASELINERO, si com escolteu,, un tio que anava amb un pot i te posava vaselina per totes bandes on li deies, jaja. genial aixi no t'embrutaves tu.



Arriba el xic de l'organitzacio i comença a pasar llista,, diu que anem a sortir puntuals, queden 7 minuts i li pregunte si puc estirar, si puc calfar,, aixi que me tire i nade fins la boia i torne.

Ens fem la foto de rigor i donen la sortida. Amb el crit meu de Espartanossssssssssss. com no veritat?
Quina mala sort, si, aixi comence jo la Bocaina, als 500 metres de començarla se me trenca el pont de els ulleres i no tinc repost,, sort que un xic del grup en porta unes i me les deixa. Moltes gracies Gregorio, sino no hauria pogut fer-la.

Deixe vore com va la gent, i me n'adone que puc anar al capdavant, i anem tirant un angles i jo turnant-nos.
El grup se estira, i ens fan fer molts parons, per reagruparse, cosa que molesta,, doncs si no poden seguir el ritme nostre,,, que facen dos grups o que els pujen als vaixells lis dic jo als de la organitzacio,, pero diu que anem tots amb grup i que anem al ritme del ultim.


Poc a poc va despenjant-se fins que abandonen alguns, i la mar es posa ja picada, poc a poc mes,, oles de 1'5 metres , i corrents fortes, pero encara no haviem arribat al punt mes greu,, l'illa de Lobos,, una vegada alli, un xic que portava un gps craneal, hem diu que portem ja 15 quilometres fets,, es a dir,, anem desviant-nos mes del conte.



A l'Illa de Lobos, la corrent del nord, ens desfavoreix, i ens tira molts metres desviats del port on teniem que arribar Corralejo, aixi que tenim que començar a remar i remar fort, ja portavem 5 hores i mitja nadades, jo calculava que fariem 6 hores o 6'15 maxim fins la meta,, pero les corrents,, quin malson. El cap tenia que tindrel al lloc, vaig pensar moltes vegades a abandonar, doncs per avançar 800 metres tardi hora i mitja, pero al final ho aconsegui.


Arribe i trenque la bocana del port, entre al port de Corralejo, i vaig buscant la meta, finalment faig un temps de 7 hores 50 minuts soc FINISHER de la Bocaina, he fet una distancia de 20'5 quilometres.

TOTS COMENTEN QUE ES LA PITJOR BOCAINA QUE ES RECORDA EN LA HISTORIA, LA MES DURA, I L'HE FETA. EL REPTE ACONSEGUIT.

LA MEUA MES SINCERA ENHORABONA PER A LA ORGANITZACIÓ PER AL CLUB TRIATLO VULCANO I PER ALS TOTS VOLUNTARIS QUE HAN FET POSSIBLE AQUESTA PROVA VAJA ENDAVANT.

CLASIFICACIONS LA BOCAINA 2011, DIPLOMES DIGITALS.

FOTOS ARRIBADES A META DELS NADADORS

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Enhorabona!!!!, molt bona cronica de finisher bocainero a finisher bocainero.

( victor galve)

Anónimo dijo...

Me alegro mucho de tus éxitos, sigue así espartano....besos
yoli