11 ago 2009

52 DESCENS INTERNACIONAL A LA RIA DE NÀVIA




El dia 7 d'agost, sortim de Toris Blai amb la seua familia i amb la meua furgoneta , Jessica, Pilar, Miguel Domingo, Fermin, Juanvi i jo , direcció cap a Nàvia,, distancia a recorrer uns 900 quilometres. aixi que cap a les 7'30 am, eixim, i cap a les 7 arribem a l'hotel Suquin, a la localitat de Somorto, a uns 8 quilometres de Navia. Per cert, que el hotel, molt be, l'aconsellem a tot aquell qui vaja per aquelles terretes.


Com que arribem cansats, una vegada a les habitacions, ens dutxem i decidim sopar, peguem una volta per Navia, per prendre el primer contacte a la localitat on te la Ria, al seu costat,,, tota una meravella,, una meravella prou gelada, brrrrrrrrrrrr

.

Al dia seguent, es disputa la copa Len o Copa de Europa, la cinqueta etapa, que jo sapiga, esta el equip alemany i el espanyol, pero tot i aixo segur que hi hauria algun que altre mes estranger, segur que si,, dons es tracta de una Copa de Europa com be he dit,, un campionat que es a l'unic lloc del pais on es cel.lebra, a Nàvia, i per aço la seua importancia,, bo aço i que ho organitzen els simpatitzants de la Ria de Navia,, un conjunt de gent que any rere any s'ho curren de debo, per fer que a una localitat de nomes 10.000 persones, hi vagen vora 50.000 nomes per aquest esdeveniment esportiu, que dura dos dies,, un el dia 8 la COPA L.E.N. i altre el DESCENS DE LA RIA DE NAVIA,, tots dos de referent tant a Espanya com a el mon sencer,, doncs Navia es una competicio de molt alt nivell.



El descens es fa el dia 9, on junt al meu equip el Castalia Castello tinc l'orportunitat de coneixer a esportistes com l'equip espanyol d'aigues obertes, on esta Yurema Requena, Kiko Hervás e Ivan Brión guanyador de la prova aquest any .Yurema, guanyadora d'aquest esdeveniment en ja varies ocasions,,, i nascuda a Vilareal.

A la foto amb Yurema Requena,, campiona de la prova en diverses vegades.


Al igual que Yurema tambe prenc contacte amb Kiko Hervas,, tot un nadador,, d'elit on vaig tindre l'ocasio de xarrar ja amb ell abans de que anara a representar a espanya als jocs olimpics passats quan vam nadar a Catalunya.



Cap a les 12 h del dia 9 tenim la cercavil.la per Nàvia tots els nadadors,, acopanyats per bandes de gaiters, anem fins l'esglesia, on ens fan els gaiters un passadis i entrem primer els nadadors, agafem seient i acte seguit, entra una banda de gaiters, fent un gran soroll amb els bombos i les gaites,,, el rebomori cregueume que es de aupa, jeje,, aleshores,, m'adone que tot va de debó.




Una vegada aseguts, ens pregunten si anem a fer una ofrena a la mare de deu de la Barca, patrona de Navia,,, on el Castalia responem que si,, dons Miguel Domingo va a donar una ceramica molt especial per ell, jo un barret del club amb el que he nadat moltes travessies,, on pose el nom de Toris, i la Vall dels Alcalans,, amb un permanent,, amb el meu nom,, doncs tots els donatius, a la mare de deu, es queden alli exposats per sempre,,,, tret de les flors, clar esta.



Juanvi i Fermin decideixen finalment no eixir a fer l'ofrena, on tenien preparat algun que altre detallet.

Una vegada dits tots els clubs participants per una menbre de l'Ornagització, uns 85 en total,, de tot arreu vinguts,,, i aclamats per tots els nadadors presents mitjançant aplaudiments, els gaiters procedeixen a tocar el Himne de Asturies,,, on s'ens posa la pell de gallina,, cregueume,, hi ha que estar a Navia i viure aquesta festa,, que es una festa feta per als nadadors.



Cap a les 18'00 hores, els autobusos comencen a recollir els nadadors que anem a fer les diferents proves,,, la de 1000, 1700m , 3000 i finalment la nostra,, la de 5000 metres,,, la de absoluts,,, on poden nadar de totes les edats.



A la prova de 1700 metres nada Blai peiro,, un amic i nadador de C.N. Xirivella, on queda el tercer de la seua categoria.



La resta fem la de 5000 metres,, on Miguel Domingo la fara per segona vegada,,,, es el mes major del club que va a fer-la,,, tot una prova de coratge doncs l'aigua esta prou gelada i ell te una lesio al muscle de la que esta eixint.

Cap a les 19'00 hores donen la sortida,, i a mitat del cami,, trove un nadador que pega uns crits esgarrifosos,,, te dues rampes a les cames,,, no pot continuar i no te qui l'ajude,, aixi que me quede amb ell,,, l'aprope fins la vora i als 10 minuts ve una barca per recollirlo,, no pot continuar,, jo decideix.ho continuar,, tot i que estic gelat,, aixi que poc a poc fins que calfe els musculs novament,, me reaccionen be, i puc acabar la prova amb un temps de 1 h 10', l'acabe sencer i sense hipotermia que es el que mes por me donava,,, veig molta gent,, pero prou,, ben fotuda,,, cregueume,, fer el Descens ja sa fet realitat per mi,, ja tinc altra prova superada, quina sera la proxima????

NOMES PUC DIR QUE QUI A NAVIA VA ,, A NAVIA TORNA,,, I AQUEST DIT ES REALITAT,, ALMENYS JO PORTE IDEA DE TORNAR,, NO SE QUAN PODRE ,, PERO SI QUE LA TORNARE A FER.

Ara per reposar un xocolate calent i canviar-se de roba prompte,, despres sopar,, i tornar a la entrega de premis,, on com he dit abans Blai i Miguel en tenen,,, aixi que dit i fet es el que fem.

Al dia seguent cap a Toris ja,, i Festes del Poble.

FELICITAR A L'ORGANITZACIÓ ES EL QUE CAL,, EL SEU ESFORÇ A MERESCUT LA PENA,, FELICITATS A MARTA, IRENE, IGNACIO, ETC. per la seua llavor,, I FINS LA PROXIMA.

Rafa.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Prova superada!!!
M'alegre molt.
Una abrassada

Rafa Muñoz dijo...

La veritat es que nadar a eixes aigues, fredes, pero al mateix temps encisadores, resulta un plaer, al igual que el entorn, el paratge, un marc inigualable, en fi, tots els llocs tenen el seu encant,, pero al igual que Navia, la seua gent, l'organitzacio, en fi, les colles de gaiters, no es pot explicar amb paraules,, el Descens s'ha de viure, s'ha de nadar,, i m'agradaria que tot aquell que escriguera comentaris, ho fera amb un nom,, no ANONIMAMENT,, MOLTES GRACIES PER EL COMENTARI,, ENCARA QUE PENSE QUI ETS. ARA A PER BADIA CULLERA.

MARTA dijo...

RAFA, muy guapo el blog....
y muy guapo el texto de Navia, espero que el proximo año vuelvas.
un beso

RAFA dijo...

vaya MArta,, icreible pero cierto,, que honor poder ver en este blog que has escrito,, gracias,, espero poder ir al año proximo seria una caña,, me encanto Navia y su Descenso,, un beso. Estamos en Contacto.